Wednesday, May 19, 2010

Söögikatsetused

Uskumatu, aga meile hakkab tunduma, et oleme siiski sattunud kulinaariaparadiisi. Nimelt sellisesse, mille oleme endale ise loonud 

Igal õhtul üritame Verontsiga teha midagi uut ja huvitavat, soovitavalt ka kohaliku eripäraga sööki. Näiteks oleme teinud yamyami (maitselt sarnane kartulile) putru, kuhu läheb sisse yamyam, plantaan (sarnane banaanile) ja tomatipasta. Ühel õhtul toimus Eesti ning Nigeeria kulinaariate kohtumine ehk kartuli, yamyami ning porgandipuder. Lausa suus sulav! Kas olete kunagi proovinud oa-plantaani putru, kuhu on lisatud ka hulgaliselt sibulat? Mina ise tegin, jälle oli imemaitsev. Retsept kohalikult medõelt. Mingil ajal tegime lihtsalt yamyami putru. Maitse oleks saanud täielik, kui oleks sinna saanud veel suitsuliha lisada. Ees ootab veel näiteks magus kartul ning riis kohalike maitseainetega. Meie uusima avastuse retsepti, mille saime turupoisilt, küsides, mis kastet yamyami kõrvale teha, on järgmine: tomat (ca 6), sibul (punane, 1 tk), piprakaunad (2 tk), veidi küüslauku. Pange törtsu õliga kaussi ning asetage tulele; segage, kuni ained on vedelaks muutunud, lisage paari väikese värske laimi mahl, veidi vett ja vajadusel puljongikuubik, segage hästi. Kloppige lahti kaks muna ja lisage segule, segage hästi läbi. Head isu!

No comments:

Post a Comment