Thursday, May 6, 2010

Paar naljakat lugu

Siin ja seal juhtub meil midagi naljakat ning kohati ka tragikoomilist. Vahepeal mõtleme, et saame kõigest toimuvast juba väga hästi aru, kuid siis suudab keegi või miski meid taaskord üllatada. Nii näiteks saime juhuslikult teada, et meie projektijuht vastuvõtvast organisatsioonist sõitis vahelduseks nädalaks Ghanasse, meid ta sellest teavitada ei suvatsenud. Nagu siinmail öeldakse..., et me ei valeta, me lihtsalt ei räägi alati tõtt. Nii ongi ja vahepeal tundub veidi naljakas, kui täiskasvanud inimene (näiteks Eefraim) tuleb lagedale labase vabandusega (loe: valega) ning suudab veel oma valetõde esitledes ka surmtõsiseks jääda.

Hiljuti toimus meil EVS koolitus, millele oli osalema palutud ka vastuvõtva organisatsiooni ning kohaliku omavalitsuse esindajad. Enamusi neist polnud me kordagi kahe kuu jooksul näinud. Mulle jättis sügava mulje ühe koolidirektori kohalolek, kes mugaval diivanil istudes keset vestlusringi lihtsalt magama jäi. Me alguses itsitasime veidi ning jätkasime arutelu. Nii kümne minuti pärast kõlas seminariruumis hiiglaslik norsatus, mis kõikide tähelepanu magavale direktorile juhtis. Piinlik muidugi, kuid naeru tagasi hoida oli väga raske kui mitte võimatu:D

Kohaliku õmbleja teenuste kasutamine võib kujuneda ka tõeliseks anekdoodiks. Me Kajaga otsustasime hankida veidi kohalikku kirevat riiet ning endale supervinged püksid õmmelda lasta. Mõeldud, tehtud. Põnevusega pükstele järele minnes selgus: 1)pükste tegumoed oli õmbleja sassi ajanud, kusjuures Kajal pole siin midagi kurta;) 2)minu mõõtude järgi õmmeldud püksid olid mulle väiksed, sest õmbleja oli mõõdud ka veel takkaotsa sassi ajanud. See muidugi lõpuks rõõmustas mind, sest mõtlesin, et olin nädalaga nii palju juurde võtnud, et püksid jalga enam ei mahtunud. 3)lisaks kõigele nägid püksid ka uskumatult kohutavad välja (pidžaama stiilis). Ei suutnud naeru ja pisaraid tagasi hoida, kui püksid prooviks jalga tirisin. Selline emotsiooniderohke õmbleja külastus siis:)

Eks kirjutame jälle, kui internetti satume:)

2 comments:

  1. Väga lahe blogi, olen kõvasti targemaks saanud Nigeeria koha pealt ja olgem ausad - absurseid ja naljakaid olukordi teil seal ikka tekib, mille üle siin kaugel Eestis naerda saab! "Maailm on imeline..." nagu Vandersellid laulsid, see blogi kinnitab seda, ilmselgelt:)Tervitused Eestimaalt ja juunis näeb siis, Veronika, nagu jutt jäi:) Olge tublid!!

    ReplyDelete
  2. heheee,
    juunis näeb, kas tuled 25. juuni lennujaama vastu;)?

    ReplyDelete